SIFIR ATIK

Sıfır Atık Eğitim Projesi...

02.01.2023 272

Sıfır Atık Eğitim Projesi kapsamında hazırlanan ve çocuklara sürdürülebilir yaşam becerilerini benimsetmeyi amaçlayan etkinlikler, öğretmenler tarafından uygulanmak üzere planlandı. Bir eğitim öğretim yılı boyunca uygulanabilecek etkinliklerin temel hedefi çocukların "Düşün, Gerekli Değilse Tüketme", "Daha Az Tüket", "Değerlendir, Yeniden Kullan", "Değiştir, Farklı Amaçla Kullan" ve "Dönüştür, Doğa Kazansın" prensiplerinden oluşan 5D basamaklarını tanımaları ve günlük yaşamları ile ilişki kurmalarına destek olmaktır.

Çocukların Sıfır Atık Eğitim Projesi kapsamında doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları ve atık yönetimi gibi konularda farkındalık geliştirmeleri için öğretmenlerin rehberliğinde uygulanması planlanan etkinlik ve proje önerilerine, film ve eğitim materyallerine portala üye olarak ulaşabilirsiniz.

Programı uygulayan öğretmenlerimize ileteceğimiz çevrim içi değerlendirme anketi sonrasında e-posta adreslerine "Sıfır Atık Eğitim Projesi Katılım Sertifikası" gönderilecektir. Tüm öğretmenlerimize destek ve katılımları için şimdiden teşekkür ederiz.